сряда, 11 април 2018 г.

Кампания "България пее" на БХС. Концерт "Пролетни мелодии" в кино Влайкова

Росица Бисерова
ІІІ Национална инициатива на Български хоров съюз "България пее"


На 21 април от 10.45 ч. в кино "Влайкова" (Адрес: ул. Цар Иван Асен II, 11, ж.к. Яворов) се проведе за първи път Концерт "Пролетни мелодии", организиран от Сдружение "Евтерпани"
В програмата прозвучаха изпълнения от световната класика и популярна музика за пиано и 
поп песни от малките певци и пианисти на Сдружение "Евтерпани" в подкрепа на Кампания "България пее" на Български хоров съюз с любезната покана на д-р Галина Луканова (председател на БХС).

УЧАСТВАТ
Александра Петрова, Калина Аврамова, Илиана Йокова, Теодор Ташков, Теомир Генчев, Ирина Георгиева, Лора Петрова, Ема Рафаилова, Янита Хубанова, Момчил Ямболиев, Михаела Димитрова, Лили Вълчева и Надя Асенова.

Специални гост-изпълнители на концерта са 
Сестри Бисерови и фамилия (Митра , Росица, Мая, Ема и Стефан) с фолклор, народната песен "Посеяла баба леща" в съпровод на две тамбури на Митра и Росица.


Специален гост-изпълнител е Александър Рангачев млад поп изпълнител, лауреат от конкурси от Москва, Неапол и България от Сдружението.



Ще прозвучи песента "Родина" (Високи, сини пранини)  с аранжимент на композитора Александър Савелиев, автор на над 1400 песни за известни български поп звезси и на детски песни по програма на МОН, издадени от Издателство "Изкуства" за учебниците по музика за детските градини и училища.  










 



Няма коментари: